Acceso a usuarios

 


undef
Medalla_Jaume_IMedalla_reversoHomenaje_Agrupacion  Premio_El_Mio_Cid  


 

 

 

Top Panel

Agrupación de Comparsas de Moros y Cristianos 'MARÍTIMO' de Valencia

OMEYAS

COMPARSA OMEYAS

COMPARSA OMEYAS

Filà OMEYA


IMAGE051

 

La nostra Filà pren el nom OMEYAS, en un principi, pels nostres introductors en la Festa , els OMEYAS de Bihar. Un altre motiu per a triar este nom és en honor a una dinastia Àrab que va influir de forma notable en la nostra cultura.


Els OMEYAS eren descendents d'Umayya ibn Abd Shams, formant part del clan quraysi, que comprenia altres grans famílies, de les que van sorgir diversos califes de Damasc.


A partir de la sublevació de Síria, i altres pobles d'Orient, Hisam I (724-743) es va veure obligat a abandonar Damasc i establir-se en Russafa, ciutat enclavada en el desert, on els OMEYAS revan trobar el marc de la seua vida ancestral, jalonada de caceres, diversions poètiques i banquets.


Un nét del Califa Hisam I, Abd-al-Rahman, que havia escapat de la matança Abbàssida, va fugir al Magrib, on va romandre alguns anys. Després va desembarcar en la península i va prendre Còrdova (756) on va fundar un Emirat. En aquell entonçes Valençia prenìa el nom arab de Balansinya (711-1238)


A finals del Segle X durant el regnat de Hisam II, els musulmans van acréixer i van preparar el seu exercite, triomfant sobre la coalició hispanocristiana, estenent les fronteres musulmanes per una gran part de la nostra península. Assenyalant l'apogeu d'esta dinastia, sent molt positiva la seua aportació a la nostra cultura.

 

 

comp_omeyas
L'escut que simbolitza el sentit d'esta Filà, està conformat per un peveter en la base, amb la forma de la mitjana lluna àrab en color blau, del mateix sorgix una flama per a mantindre viu el record del poble àrab, que amb les seues aportacions van enriquir material i intel·lectualment el Regne de València i resta d'Occident.


El cos central d'esta flama vol recordar la flama de la Falla Albacete-Marvá, estant flanquejada per quatre barres roges, que sobre el groc de la flama i el blau del peveter conformen els colors de la nostra Comunitat, tancant el cercle en color blanc. Completa este escut, unes ales desplegades, realitzades de forma esquemàtica, inspirades en el nostre RAT PENAT.

Vam ser una de les Comparses fundadores en 2002 de l'Agrupació de Moros i Cristians MARÍTIM amb què participem activament en el seu desenvolupament. Per lo tant, hem participat en nombroses Entrades i actes relaçionats en la nostra festa, des de la nostra fundaçiò en 1993. De fet, el primer Cabo que tinguerem en la Escuadra va ser el gran cuiner valenciá Juan Carles Galbis que va ser uns del fundadors de la Comparsa.

 

El nostre començament en desfilades es remunta a l'any 1992 a Dénia amb motiu de les festes locals i una "Entrada Mora" organitzada per nosaltres en aquest mateix any a la demarcació del carrer Albacete de València, en les faldes de la nostra estimada Finca Roja.

 

Així mateix, tenim l'orgull de dir que, en el nostre Casal es va celebrar el 13 d'Abril del 2004, la primera reunió conjunta de totes els grups de Moros y Cristians de València i es va firmar el Protocol d'Intencions que ha sigut l'embrió per a la creació de la Junta Local de MMyCC de la Ciutat de València.


Componen la nostra Comparsa un 34 festers, entre hòmens y dones, i sempre desfilem amb dos Esquadres. la d'Omeies, d'hòmens, i la Salam, de dones.

 

julio-2004_114julio-2004_117Moros_y_Cristianos_-__Valencia_6P1040497P1040503P1060028

 

CAPS D'ESQUADRA


Carmen Siscar Quinzá cap d'Esquadra de dones i
Lorenzo Javier Sanchis Campos cap d'Esquadra d'homes

 

CURRICULUM DE PARTICIPACIONS :

 

- Participació en totes les Entrades de Moros i Cristians de la Ciutat de València "amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre des de 2001
- Participació en les Entrades de Moros i Cristians de l'Agrupació MARÍTIM des del 2002 al 2010 i també en els "desembarcaments" que la nostra Agrupació celebra cada mes de juliol a la platja de la Malva-rosa.
- Participació, com a convidats, al Barri de l'Amistat a 2001 i 2006
- Participació, com a convidats, al carrer Cervantes de València en els anys 2001. 2002 i 2004
- Participació en les festes patronals de Almàssera en els anys 2002 i 2003.
- Participació, com a convidats, a Moncada l'any 2003
- Participació, com a convidats, a Manises l'any 2004
- Participació com a convidats a Sabadell el setembre de 2006 com representants de les Festes de Moros i Cristians de València,
- Participació com a convidats a Mislata en les seves festes en els anys 2005 2006 i 2007.

- Organitzadors de l'Entrada que es va celebrar als peus de la Finca Roja com a homenatge al seu 75 Aniversari

- Participació com esquadra convidada de la Capitania Mora l'any 2008 a la localitat de Muro d'Alcoi

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries